Eredeti recept Horváth Ilona 1984.-ben kiadott szakácskönyvéből ,némi változtatással készült .A Máklisztről már írtam mennyire egészséges ,cukor betegek is fogyaszthatják ezért megfeleztem a fehér lisztet fele fele arányban .Ettől sosem lesz mákos a fogunk ,de legalább tettünk egy lépést az egészségért.Érdemes kipróbálni.
Hozzávalók:
4 db tojás
10 dkg finomliszt
10 dkg paleo mákliszt
20 dkg cukor
20 dkg vaj/zsír
1 tasak vaníliás cukor (10 g)
1 tasak sütőpor (12 g)
csipet só
80 dkg kimagozott meggy
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A vajat/zsírt habosra keverjük a cukor felével és a vaníliás cukorral, majd egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat.
A tojásfehérjéket felverjük habnak egy csipet sóval, a cukor másik felével (apránként adagoljuk a cukrot).
A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd hozzáadjuk a tojássárgás zsiradékhoz, felváltva a fehérjehabbal, úgy, hogy mindig a lisztet szitáljuk a habra.
Óvatosan elkeverjük, majd sütőpapírral bélelt vagy vajazott/lisztezett tepsibe egyengetjük a tésztát,
a tetejét kirakjuk a gyümölcsökkel, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük, hogy nem ragad-e még a tűre a tészta).
Kicsit hűlni hagyjuk, majd tetszés szerinti szeletekre vágjuk, és porcukorral meghintve tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.