Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Meggyes lepény másként

felvitel dátuma: 2014-06-20 14:29:52       mai nézettség: 1       nézettség: 2142
részletes recept
Meggyes lepény másként
Hozzávalók 4 személyre:

Eredeti recept Horváth Ilona  1984.-ben kiadott  szakácskönyvéből ,némi változtatással készült .A Máklisztről már írtam mennyire egészséges ,cukor betegek is fogyaszthatják ezért megfeleztem a fehér lisztet fele fele arányban .Ettől sosem lesz mákos a fogunk ,de legalább tettünk egy lépést az egészségért.Érdemes kipróbálni.

Hozzávalók:

 

4 db tojás

10 dkg finomliszt

10 dkg paleo mákliszt

20 dkg cukor

20 dkg vaj/zsír

1 tasak vaníliás cukor (10 g)

1 tasak sütőpor (12 g)

csipet só

 80 dkg kimagozott meggy

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

Elkészítés:

 

A tojásokat kettéválasztjuk. A vajat/zsírt habosra keverjük a cukor felével és a vaníliás cukorral, majd egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat

A tojásfehérjéket felverjük habnak egy csipet sóval, a cukor másik felével (apránként adagoljuk a cukrot).

A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd hozzáadjuk a tojássárgás zsiradékhoz, felváltva a fehérjehabbal, úgy, hogy mindig a lisztet szitáljuk a habra. 

Óvatosan elkeverjük, majd sütőpapírral bélelt vagy vajazott/lisztezett tepsibe egyengetjük a tésztát, 

a tetejét kirakjuk a gyümölcsökkel, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük, hogy nem ragad-e még a tűre a tészta).

Kicsit hűlni hagyjuk, majd tetszés szerinti szeletekre vágjuk, és porcukorral meghintve tálaljuk. 

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*