Fél deci langyos tej
3-4 dkg élesztö
2 evökanál kristálycukor
35 dkg liszt
egy csipet só
25 dkg margarin
felfuttatott élesztö
1 db tojás
pici vaj
5 dkg darált dió
2-3 kanál kristálycukor
1 kg kimagozott meggy
fahéjas cukor
kristálycukor
5 dkg dúrvára vágott dió
porcukor a díszítéshez
Fél deci langyos tejben feloldok 3-4 dkg élesztöt és 2 evökanál kristálycukrot.
35 dkg lisztet elkeverek egy csipet sóval, majd elmorzsolom 25 dkg margarinnal.
Ezután hozzáadjuk a felfuttatott élesztöt, 1 tojást és jól összegyúrjuk.
Majd ha szépen összeállt a tészta két cipóra osztjuk. Egy tepsit kikenünk pici vajjal és az egyik cipót kinyújtjuk és belehelyezzük.
Ezt megszórjuk darált dióval, 2-3 kanál kristálycukorral és erre a kimagozott meggyet rakjuk / tegyünk belöle böven /.
Ezt jól megszórjuk fahéjas cukorral és még kristálycukorral is.
Jöhet rá még darált dió is.
Erre kerül a másik kinyújtott cipó.
A széleit lenyomkodjuk, a tetejét megkenjük tojással és megszurkáljuk a tésztát.
Erre durvára vágott diót hintünk.
Előmelegített sütöben 180 C fokon megsütjük.
Majd ha kihült porcukorral jól megszórjuk.
A legfinomabb friss meggyből.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.