70dkg magozott meggy, 20dkg búzadara, 20dkg kristálycukor, 3 cs vaníliás cukor, ízlés szerint fahéj, 1 l víz, 0,5kg háztartási keksz
Tetejére::10dkg étcsokoládé, 2dl tejszín
A magozott meggyet egy liter vízbe tegyük bele , adjuk hozzá a k.cukrot és a vaníliás cukrot és főzzük fel. Mikor már felfőtt adjuk hozzá a a búzadarát és addig főzzük és kevergessük míg jól beürüsödik. Egy tepsi alját szorosan rakjuk ki keksszel és még melegen kenjük rá a masszát. A tetejét ismételten rakjuk ki keksszel .A csokoládét a tetejére olvasszuk meg gőz felett és keverjük össze a tejszínnel és kenjük rá a süteményre. Pár órára tegyük hűtőbe és szeletelhetjük. Jó étvágyat hozzá!(tepsi méret 27x31cm )fahéjat annyit tegyünk bele amennyit szeretnénk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.