Kedves Garden! Ez a recept fantasztikus!Gratulálok!Ki fogom próbálni!
Tészta:
20 dkg margarin
50 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
20 dkg cukor
2 dl tejföl
Töltelék:
3 üveg magozott meggy
Krém:
6 dl tejszin
2 cs. habfixáló
25 dkg kókuszreszelék / 15 dkg krémbe 10 dkg diszítéshez/
Tésztához a lisztet a sütőporral cukorral elkeverjük majd elmorzsoljuk a margarinnal tejföllel jól összegyúrjuk.
Konyharuhával letarkarjuk és 1 órahosszára hűtőbe tesszük.
Pihentetés után 15 egyenlő részre vágjuk a tésztát. Erősen lisztezett gyúródeszkán 12 x 30 cm-es lappá nyújtjuk egyenként.
Minden lapra jól lecsepegtetett meggyet teszünk, majd feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, úgy hogy legyen szorosan egymás mellé teszünk először 5 rudat, majd egy kis hely kihagyásával a tepsiben 4 rudat 3 rudat 2 rudat és végül 1 rudat.
És úgy sütjük meg, közepes lángon.
Csak annyi rudat töltsünk meg egyszerre, amennyi a tepsinkben elfér.
A meggy hajlamos egy kicsit eláztatni a tésztát ha sokáig sütés nélkül áll.
Tejszint a habfixálóval felverjük majd hozzáadjuk a 15 dkg kókuszreszeléket.
A teljesen kihűlt rudakat összeragasztjuk a tejszines krémmel.
Süteményes tálra tesszük az 5 rúdból álló részt megkenjük krémmel majd a 4 rúdból álló részt tesszük a krémre ismét megkenjük krémmel majd a 4 rúdból állót tesszük rá ismét krém majd a 3 rúdból álló részt tesszük rá ismét krém majd a 2 rúdból álló részt teszük rá krém és végül az 1 rudat.
Minden oldalát befedjük a megmaradt krémmel és kókuszreszelékkel megszórjuk.
Pár szem meggyel díszitjük.
Pár óra hosszát pihentetjük és utána szeleteljük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.