35 dk liszt
15 dk margarin
4 tojás sárga
50 ml tej
2 dk élesztő
1 ek cukor
1 mk sütőpor
Töltelék
20 dk darált dió
12 dk cukor
4 tojás fehérje
1 vanélia cukor
1 kis üveg meggy dzsem
50 dk kimagozott meggy
Az élesztőt felfuttani a tejbe.Hozzáadni az alapanyagokat és rugalmas tésztát gyúrunk.20 percet pihenni hadjuk . 3 részre osztani teglalapra nyújtani 2 mm vastagra .Megkenni dzsemmel és a kimagozott meggyel végigrakni a széleket.Majd kissé feltekerni és a tepsire rakni.
A tojáshehérjét kemény habbá verni majd ovatosan hozzákeverni a cukros diót.A rudak közepére simítjuk a tölteléket.180 fokon sütni 25 percet.Ha kihült meghintjük porcukorral.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.