Tészta:30 dkg liszt,20 dkg vaj,10 dkg porcukor,1 vaniliás cukor,1 sütőpor,1 teáskanál tejföl,csipet só. Töltelék:50 dkg magozott meggy,5-10 dkg cukor,10 dkg főzhető puding por(puncsos vagy valami piros)1 teáskanál fahéj,2 dl víz,durvára vágott dió!
A hozzávalókból tésztát gyúrunk,fóliába tesszük és betesszük a hűtőbe kb fél órára,elkészítjük a tölteléket:a megyet feltesszük a cukorral fahéjjal.a pudingot elkeverjük a vízzel és ráöntjük a meggyre sűrűsödésig főzzük!A tészta kérharmad részét kinyújtjuk tepsibe tesszük(30x39-es tepsi)rátesszük a meggyet megszórjuk apróra vágott dióval a maradék tésztából rácsot készítünk a tetejére megkenjük tojásal és sütjük 180 fokon alsó felső sütés, kb:20-30 perc.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.