Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 7 szerda Gizella, Gusztáv névnapja

Főoldal » Meggyes diós rácsos

felvitel dátuma: 2013-08-02 15:20:17       mai nézettség: 1       nézettség: 1010
részletes recept
Meggyes diós rácsos
Hozzávalók 4 személyre:

Tészta:30 dkg liszt,20 dkg vaj,10 dkg porcukor,1 vaniliás cukor,1 sütőpor,1 teáskanál tejföl,csipet . Töltelék:50 dkg magozott meggy,5-10 dkg cukor,10 dkg főzhető puding por(puncsos vagy valami piros)1 teáskanál fahéj,2 dl víz,durvára vágott dió!

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

A hozzávalókból tésztát gyúrunk,fóliába tesszük és betesszük a hűtőbe kb fél órára,elkészítjük a tölteléket:a megyet feltesszük a cukorral fahéjjal.a pudingot elkeverjük a vízzel és ráöntjük a meggyre sűrűsödésig főzzük!A tészta kérharmad részét kinyújtjuk tepsibe tesszük(30x39-es tepsi)rátesszük a meggyet megszórjuk apróra vágott dióval a maradék tésztából rácsot készítünk a tetejére megkenjük tojásal és sütjük 180 fokon alsó felső sütés, kb:20-30 perc.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*