Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 21 hétfő Konrád névnapja

Főoldal » 100 éves étel receptek » Meggyes diós lepény máskép

felvitel dátuma: 2016-12-03 11:36:52       mai nézettség: 1       nézettség: 720
részletes recept
Meggyes diós lepény máskép
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók:

10 dkg Fehér Tönkölyliszt, 5dkg Zabpehelyliszt, ½ sütőpor, 8 dkg ráma, (plusz a forma kenéséhez) 3 egész tojás, 10 dkg darált dió, 80 g XILIT, 2 Evőkanál kefir, 15 dkg magozott meggy,

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:

Elkészítése:

A 3egész tojást, 80 g XILITET,és a rámát habosra keverjük. Liszteket az összekevert sütőporral a kihabosított tojásos masszához keverjük, és KB 2 evőkanál kefirt adunk hozzá. Majd a darált diót is bele keverjük és a kivajazott formába öntjük, a tetejét megszórjuk a meggyel, előmelegített sütőben 160 fokon megsütjük.

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*