Tésztához:
5 dkg cukor
tej
1 evőkanál kakaópor
5 dkg zsír vagy sütőmargarin
1/2 sütőpor
2 tojássárgája
25 dkg liszt
Piskóta:
4 db tojás
30 dkg cukor
30 dkg liszt
1 dl olaj
1 dl víz
1 kk. szódabikarbóna
Krém:
magozott meggy
konyakmeggy vagy rum aroma
20 dkg porcukor
4 evőkanál liszt
1/2 liter tej
1 margarin /25 dkg/
Csokimáz:
2 db tortabevonó
1 dl víz
2-3 dkg margarin
A cukorból, lisztből, tojássárgájából, sütőporból, zsírból vagy sütőmargarinból, kakaóporból tejjel rugalmas tésztát gyúrunk, 2 lapot sütünk belőle. A piskótát a szokásos módon készítjük el. A krémhez a tejet a liszttel felfőzzük, ha kihűlt hozzákeverjük a margarinnal elkevert cukrot és a meggy vagy rumaromát. A kisült piskótát kockákra vágjuk, óvatosan a krémbe vegyítjük,majd a meggyet is beleforgatjuk. A krémmel megtöltjük a két lapot. A csokimázhoz a tortabevonót,vizet,margarint gőz fölé tesszük,kevergetjük és amikor sima,folyékony masszát kapunk,a sütemény tetejére tesszük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.