Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Meggyes clafoutis

felvitel dátuma: 2011-11-27 15:48:41       mai nézettség: 1       nézettség: 2228
részletes recept
Meggyes clafoutis
Hozzávalók 4 személyre:
  • 16 dkg finomliszt + a forma lisztezéséhez
  • fél csomag sütőpor
  • 12 dkg cukor
  • 2 dl natúr joghurt
  • 12 dkg puha vaj + a forma kivajazásához
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 egész tojás
  • 30-40 dkg magozott meggy
Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:
  1. A lisztet és a sütőport szárazon elkeverjük, a puha vajat kihabosítjuk a cukorrla és a tojással, majd hozzáadjuk a citromhéjat és a joghurtot. Végül beleforgatjuk a liszttel elkevert sütőport.
  2. A formát (tortaformában és kisebb tepsiben egyaránt készíthetjük) vajjal kikenjük, liszttel beszórjuk, egyenletesen elosztjuk benne a masszát, és belenyomkodjuk a meggyszemeket.
  3. 170 fokos sütőben aranybarnára sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

Melegen vanília- vagy gyümölcsfagylalttal tálalhatjuk, hidegen kiváló uzsonnasütemény.

Készíthetjük más gyümölcsökből is, pl. cseresznyéből, sárgabarackból, szilvából is.

Forrás: Nők Lapja Konyha 100 legjobb süteménye

Szakács: Hani


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Csóti Henriette 2011 november 27

Nagyon guszta, biztos ízlene az én csemetéimnek is.

0/10 kautz1009 2011 november 27

Nagyon fincsi lehet!Mentettem!!

0/10 Hani 2011 november 27

Köszönöm szépen!

0/10 Helga 2011 november 28

Nagyon klassz, szerintem megsütöm:)

0/10 Hani 2011 november 29

Köszönöm Helga! Nálunk pikk-pakk elfogyott, nem nagy adag! A férjemnek és a kislányomnak is ízlett, meg nekem is, de én visszafogtam magam :-).

0/10 SzBarbi 2013 április 6

Nagyon jól néz ki, és egyszerű :) Ki fogom próbálni barackosan.

0/10 Hani 2013 december 27

Köszönöm szépen! Azzal is finom lehet.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*