ÉN IS EZZEL A RECEPTEL KÉSZÍTEM JÓL NÉZ BIZONYÁRA OLYAN FINOM IS.KI
Hozzávalók a tésztához
25 dkg margarin vagy 15 dkg zsír
40 dkg liszt
12 dkg cukor
1 tojás
½ citrom leve és egy citrom reszelt héja
1 sütőpor
1-2 evőkanál tejföl
- én teszek még bele egy fél kávés kanál szódabikarbónát-
Töltelék, amit szeretnél, itt a tészta a lényeg
A zsiradékot elmorzsoljuk a liszttel és a többi hozzávalóval.
Kellemes lágy tésztává gyúrjuk. Amikor kész, fél órára tegyük hűtőbe.
Ez idő alatt elkészíthetjük a tölteléket. Ez lehet almás, túrós, vagy meggyes.
A tésztát két részre osztjuk és kinyújtjuk. Jelen esetben 25x35 s tepsibe készítettem. De ha almásat csinálok, az 40x30 tepsibe kerül. A tölteléktől függően megszórjuk darált dióval, morzsával. Erre kerül a töltelék. Jelen esetben a meggy, amit kissé megszórtam cukorral és fahéjjal. Erre ráteszem a másik kinyújtott lapot.
45 perc a sütési ideje, 180-200 C-n. Azért figyelgetni kell, nehogy nagyon megpiruljon a teteje. Vaníliás porcukorral szórjuk meg a tetejét, amikor kihűlt.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.