1,2 l víz
1 kg kristálycukor
kb. 1 kg meggy
1,2 l vízhez 1 kg kristálycukrot osszeforralni, majd lehuteni. A meggyet belerakjuk a befottes uvegekbe. Ráontjuk a langyos szirupot, lefedjuk, letakarjuk, tetejét lezárjuk. Beteszem az edénybe, amibe annyi vizet teszek, hogy ellepje a víz az uveg tetejét (egy cseppet ki is kukucskálhat, hogy lássuk, hol van a befottes uveg :D) felforraljuk a vizet, és a forrástól számítva 10-15 percig fozzuk. Kiveszuk az edénybol vagy hagyjuk kihulni benne. Száraz dunsztba rakjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.