Hozzávalók: 40 dkg meggy, 8 db szekfűszeg, i kis citrom , 1 fahéjrúd, 175g tejföl, 3 dl 30 %-tejszín, 15 - 20 dkg cukor, ( ízlés szerint ) Kk só, 1 evőkanál finom liszt, vagy étkezési keményítő
Elkészítése:
Kb. 0,5 l vízből és a fűszerekből, (fahéj, szegfűszeg, citromkarikák), cukorral és egy csipet sóval főzetet készítünk. Leszűrjük.
Közben a megmosott meggyet kimagozzuk, és feltesszük főni az átszűrt lében, amihez Ha kell, kevés vizet teszünk hozzá, hogy ellepje a gyümölcsöt.. Főzzük 5 percig, majd folyamatos kavarás közben besűrítjük a tejfölből, vagy tejszínel és lisztből készült habarással, ( vagy étkezési keményitővel besűrítjük.
Ismét felforraljuk, ha kell, utána ízesítjük, és belekeverjük a tejszínt.
Főtt marhacomb szelet és főtt burgonya van a mártáshoz
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.