kb. 1 kg meggy
2 deci konyak
8 púpozott evőkanál kristálycukor
kevés víz
A meggyet megmosom, két 7 decis befőttes üvegbe rakom, egy- egy deci konyakot öntök rájuk, négy- négy kanál kristálycukrot, felöntöm vízzel a poharakat, lazán letakarom. Hagyom az italt kiforrni, nem túl napos helyen.
Amikor már megnyugszik, ez egy hónap, akkor leszűröm egy befőttes üvegbe.
Sötét helyen tartom így még egy hónapig, kell még neki ez az idő, mert jobb lesz az íze.
Karácsonykor a legjobb megkóstolni, mert addigra a legfinomabb.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.