Ma megcsináltam és nagyon finom, omlós pogácsát varázsoltam az asztalra. Köszönöm a receptet!
1 kg finom liszt
40 dkg töpörtyű darálva
25 dkg margarin
8-10 levél medvehagyma
5 dkg élesztő
4 tojás sárgája
só
őrölt fekete bors
1 kis doboz tejföl
2 dl tej
csipet cukor
A kenéshez::
1db tojás
Előkészítés:A medvehagymát apróra vágjuk.Az élesztőt cukros,langyos tejben felfuttatjuk.
Elkészítés:A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal és a darált töpörtyűvel.Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt,tojások sárgáját,tejfölt,medvehagymát,sót,borsot,Begyúrjuk a tésztát és langyos helyen 20 percet pihentetjük majd átgyúrjuk.Ezután 40-50 percet hagyjuk kelni.A tésztát két ujjnyi vastagra nyújtjuk,tetejét sűrűn bevagdossuk majd közepes szaggatóval kiszaggatjuk.Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 15-20 percet hayjuk pihenni.Felvert egész tojássl lekenjük és előmelegített sütőben megsütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.