Hozzávalók 12 személyre:
A tésztához:
1 kg finom liszt
5 dkg élesztő
4 db tojás sárgája
2 dl tej
1 kis doboz tejföl /20%-os/
1 ek. só
2 tk. őrölt bors
2 cs. medvehagyma vagy snidling
csipet cukor
30-35 dkg kacsa vagy libazsír
A tetejére:
a kenéshez:1 db tojás
Előkészítés:A medvehagymát apróra vágjuk. Az élesztőt langyos,cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal. Hozzáadjuk a tojások sárgáját,sót,borsot,felfuttatott élesztőt,medvehagymát és a tejfölt. Kemény tésztát gyúrunk belőle. Langyos helyen kb.20 percet pihentetjük majd átgyúrjuk. Egy órát hagyjuk kelni.
Elkészítés:A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk,pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk és hagyjuk 10-15 percet pihenni. Felvert egész tojással lekenjük majd előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.