Hozzávalók:
1 db nagyobb zellergumó
½ csomag szárzeller /angol zeller,halványító zeller/
5 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
6-8 levél medvehagyma
2 dl főző tejszín
só
őrölt fehér bors
ételízesítő
Előkészítés: A zellergumót meghámozzuk és a szárzellerrel együtt megmossuk,kockákra vagy vékony szeletekre vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és a medvehagymával együtt apróra vágjuk.
Elkészítés: A vajon megfonnyasztjuk a vöröshagymát, rátesszük a zellert és a medvehagymát. Sózzuk, borsozzuk ételízesítőt /vagy ha van alaplét/ adunk hozzá és fedő alatt puhára pároljuk. Az egészet összeturmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt és kiforraljuk.
Leves gyönggyel vagy pirított zsemlekockával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.