Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Medvehagymás zellerkrémleves

felvitel dátuma: 2013-03-23 13:52:56       mai nézettség: 1       nézettség: 1938
részletes recept
Medvehagymás zellerkrémleves
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók:

1 db nagyobb zellergumó

½  csomag szárzeller /angol zeller,halványító zeller/

5 dkg vaj

1 fej vöröshagyma

6-8 levél medvehagyma

2 dl főző tejszín

őrölt fehér bors

ételízesítő

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

Előkészítés: A zellergumót  meghámozzuk  és a szárzellerrel együtt megmossuk,kockákra vagy vékony szeletekre vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és a medvehagymával együtt apróra vágjuk.

Elkészítés: A vajon megfonnyasztjuk a vöröshagymát, rátesszük a zellert és a medvehagymát. Sózzuk, borsozzuk ételízesítőt /vagy ha van alaplét/ adunk hozzá  és  fedő alatt puhára pároljuk. Az egészet  összeturmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt és kiforraljuk.

Leves gyönggyel vagy pirított zsemlekockával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*