Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Medvehagymás túrós pogácsa

felvitel dátuma: 2013-03-13 12:27:36       mai nézettség: 1       nézettség: 3123
részletes recept
Medvehagymás túrós pogácsa
Hozzávalók 6 személyre:

 

  • 50 dkg liszt,
  • 25 dkg vaj vagy margarin,
  • 10 dkg medvehagyma apróra vágva
  • 2 tojás sárgája,
  • 1 dl tejföl,
  • 25dkg túró
  • 3 dkg élesztő,
  • 1 dl tej,
  • 1 tk só,
  • 1 dkg cukor
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

 

Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk, a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót. Jól kidolgozzuk félkemény rétestésztának, amit fél óráig pihentetünk. A medvehagyma leveleket megmossuk, jól lecsepegtetjük és vékony csíkokra vágjuk. A tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a vágott medvehagymalevél felét, és az egészet felcsavarjuk, mint egy tekercset, nyújtófával kissé ellapítjuk, felébe egymásra hajtva 20 percig langyos helyen pihentetjük. Akkor ismét kinyújtjuk és megszórjuk a maradék medvehagymával  és az előbbi módon felcsavarjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét megrácsozzuk és közepes méretű pogácsákat szaggatunk belőle. Tojással megkenjük, a tepsiben még 10 percig pihentetjük, majd sütjük.

Mivel a Tupperware gyors kelesztőben készítem ,ezért a kelesztési idő  lerövidül 20 percre .

Nekem ebből az adagból 2 nagy tűzhely méretű tepsivel lett ,ami az én esetemben egy tepsire

45 db fér .Így ebből 90 db pogácsa készült

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*