Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 12 hétfő Pongrác névnapja

Főoldal » Sütemény ételek receptek » medvehagymás pogácsa

felvitel dátuma: 2012-03-29 23:50:57       mai nézettség: 2       nézettség: 2040
részletes recept
medvehagymás pogácsa
Hozzávalók 10 személyre:

Hozzávalók:

fél kg liszt
1 kocka margarin
2 db tojás + 1 a tetejét kenni
1 pohár tejföl /kicsi/
2 dkg élesztő
1 ½ dl tej
2 teáskanál cukor
1 csokor medvehagyma
, esetleg bors
sajt a tetejére /elhagyható/

Előkészületi idő: 90 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Elkészítés:

A medvehagymának leszedjük a szárát megmossuk, leitatjuk a vizet róla és apróra vágjuk.
A langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojásokat, a sót /borsot/, a tejfölt és összegyúrjuk. Ha túl lágy lenne a tészta egy kis lisztet még hozzáadunk.
A meggyúrt tésztához hozzáadjuk a medvehagymát, azzal is összegyúrjuk, majd egy órára a hűtőbe tesszük pihenni. Ezután kivesszük a hűtőből, átgyúrjuk és hajtogatjuk. A hajtogatást fél óra pihenéssel még kétszer, esetleg háromszor megismételjük.
Ezt követően kinyújtjuk, a tetejét berácsozzuk, felvert tojással megkenjük, sajttal megszórjuk majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, 10 perc pihentetés után, előmelegített sütőben közepes lánggal pirosra sütjük.

Szakács: Anyika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2012 március 30

Nagyon jól néz ki!!Szeretem a medvehagymát!!

0/10 Anyika 2012 március 30

Köszi! Kicsit fényezem magam! Nem csak jól néz ki, finom is! Éppen most ezt reggeliztem! Én is szeretem a medvehagymát!♥

10/10 Szász Éva 2012 március 30

Nagyon guszta!!!Köszike!!!!!

0/10 ilcsi 2012 március 30

Nagyon szép !

0/10 csoti.henriette 2012 április 3

nagyon guszta

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*