Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 11 vasárnap Ferenc, Fábiusz névnapja

Főoldal » 100 éves étel receptek » Medvehagymás mustáros szelet

felvitel dátuma: 2016-04-17 14:15:03       mai nézettség: 1       nézettség: 954
részletes recept
Medvehagymás mustáros szelet
Hozzávalók 4 személyre:

1 kg sertéskaraj

1-2 evőkanál szójaszósz

3 evőkanál olaj

2 evőkanál aprított medvehagyma (vagy fél csomag szárított medvehagyma)

aprított petrezselyemzöld

2 gerezd fokhagyma

1 evőkanál mustár

1 teáskanál máz

1,5 dl húsveles alaplé

Panírozáshoz:

3 evőkanál liszt

1 kávéskanál  cayenne-i bors

csipet

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:

A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és a fűszeres lisztbe forgatjuk. Forró olajban mindkét oldalát átsütjük. Kiszedjük a serpenyőből és félre tesszük, a visszamaradt olajat a fűszerekkel ízesítjük, felengedjük a húsleves alaplével, hozzáadjuk a medvehagymát és felforraljuk, majd a szójaszószt is hozzáöntjük. A húsokat visszarakjuk a szószba és lefedve lassú tűzön puhára pároljuk. Ha a leve kezd elfőni, egy kis vízzel pótoljuk.

Szakács: Nagynékati


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*