50 dk liszt
3 dk élesztő
2 dl tej
2-2,5 dl víz
1 tk só
2 ek olaj
pici cukor
medvehagyma(2 marék apróra vágva)
A tejet meglangyosítani, majd a felébe belekeverni egy pici cukrot, és belemorzsolni az élesztőt. Letakarva párperc alatt felfuttatni.
Egy tálba beletenni a lisztet és a sót, majd összekeverni. A közepébe egy mélyedést csinálni, majd belekanalazni az olajat, beleönteni a maradék tejet, a felfuttatott élesztőt, a langyos víz felét, és az apróra vágott medvehagymát. Fakanállal elkezdeni keverni és a maradék vizet apránként hozzáönteni. Vigyázni hogy a tészta ne legyen se túl kemény, se túl lágy. Ezután jól kidagasztani, majd kelesztőtálba kb. egy óra alatt megkeleszteni. (én fakanállal összekevertem, majd a a kenyérsütőgépbe öntöttem a tésztát és ott dagasztottam és kelesztettem meg)
Ha már duplájára kelt a tészta, olajozott tálcára kis halmokat szaggatni belőle. (én beolajozott kézzel csípek le a tésztából és úgy helyezem a tálcára)
Ezután konyharuhával letakarni, és kb. 20 percig tovább keleszteni.
Egy serpenyőbe olajat hevíteni, majd beolajozott kézzel megformálni a tésztát és belehelyezni.
Mindkét oldalát szép pirosra sütni, majd lecsepegtetni, és törlőpapírra kiszedni.
Tálalás előtt kicsit megsózni, tejföllel megkenni, és reszelt sajttal megszórni. Fokhagymával most nem kell megkenni, mert a medvehagymától finom fokhagymás ízt kap.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.