Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 20 vasárnap Tivadar névnapja

Főoldal » Leves / meleg recept ( tálaláskor ) » Medvehagymás karfiol leves

felvitel dátuma: 2012-04-28 07:48:19       mai nézettség: 1       nézettség: 2085
részletes recept
Medvehagymás karfiol leves
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók 6 személyre:

1 fej karfiol

3 szál sárgarépa

3 szál gyökér /fehér répa/

1 fej vöröshagyma

4-5  levél medvehagyma

1/4 zeller

petrezselyem zöld

1 db paradicsom  /elhagyható/

1 db hegyes erős paprika  /elhagyható/

1 kis pohár tejföl

2 ek.finom liszt

5 dkg eperlevél

2 ek.étolaj

1 kk..pirospaprika

őrölt fehér bors

étlízesítő

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

Előkészítés:A zöldségeket megtisztítjuk,feldaraboljuk. A karfiolt megmossuk,rózsáira szedjük. A medvehagymát apróra vágjuk.

Elkészítés:Kevés olajon megdinszteljük a zöldségeket és a medvehagymát. Sózzuk,borsozzuk,ételízesítőt adunk hozzá. Beletesszük a karfiolt,egész vöröshagymát,pirospaprikát. Felöntjük vízzel és puhára főzzük. Mielőtt teljesen puha lenne beletesszük a tésztát és a petrezselymet. A tejfölt elkeverjük a liszttel és behabarjuk a levest. Habarás előtt kivesszük a vöröshagymát.

étvágyat kívánok hozzá!

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*