Hozzávalók 6 személyre:
1 fej karfiol
3 szál sárgarépa
3 szál gyökér /fehér répa/
1 fej vöröshagyma
4-5 levél medvehagyma
1/4 zeller
petrezselyem zöld
1 db paradicsom /elhagyható/
1 db hegyes erős paprika /elhagyható/
1 kis pohár tejföl
2 ek.finom liszt
5 dkg eperlevél
2 ek.étolaj
1 kk..pirospaprika
őrölt fehér bors
étlízesítő
só
Előkészítés:A zöldségeket megtisztítjuk,feldaraboljuk. A karfiolt megmossuk,rózsáira szedjük. A medvehagymát apróra vágjuk.
Elkészítés:Kevés olajon megdinszteljük a zöldségeket és a medvehagymát. Sózzuk,borsozzuk,ételízesítőt adunk hozzá. Beletesszük a karfiolt,egész vöröshagymát,pirospaprikát. Felöntjük vízzel és puhára főzzük. Mielőtt teljesen puha lenne beletesszük a tésztát és a petrezselymet. A tejfölt elkeverjük a liszttel és behabarjuk a levest. Habarás előtt kivesszük a vöröshagymát.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.