1 közepes fej kb 60 dkg karfiol
vagy egy csomag mirelit karfiol
2 evk só
1 evk delikát ételizesítő
15dkg medvehagyma
1,5 l víz
4 ev k tejföl
2 evk liszt
A Karfiolt megtísztitva rózsáira szedve vagy a csomag mirelit karfiolt és a medve hagymát
a sóval és az étel ízesítővel ,feltesszük főni a vízben. Amikor puha botmixerrel pépesre
turmixoljuk . Ezután hagyjuk egy picit még forrni .Közben kikeverjük a tejföllel a lisztet krémesre
csomó mentes legyen .Majd folyamatos keverés közben beleöntjük a levesbe .
felforraljuk hogy jól összeforrjon a habarással .Megkóstoljuk ha még kíván sót besózzuk és kész .
Üzletben kapható sárgarépás levesgyönggyel szoktam tálalni .
Jó étvágyat .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.