Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Medvehagymás Karfiol krémleves

felvitel dátuma: 2013-02-24 14:35:21       mai nézettség: 2       nézettség: 1505
részletes recept
Medvehagymás Karfiol krémleves
Hozzávalók 6 személyre:

 

1 közepes fej kb 60 dkg karfiol

vagy  egy csomag mirelit karfiol

2 evk 

1 evk  delikát ételizesítő

15dkg medvehagyma

1,5 l víz

4 ev k tejföl

2 evk liszt

Előkészületi idő: 5 perc


Főzési idő: 25 perc
Elkészítés:

 

A Karfiolt  megtísztitva rózsáira szedve   vagy a csomag mirelit karfiolt  és a medve hagymát

sóval és az étel ízesítővel  ,feltesszük főni  a  vízben. Amikor puha  botmixerrel  pépesre

turmixoljuk . Ezután hagyjuk egy picit még  forrni  .Közben kikeverjük  a tejföllel a lisztet  krémesre

csomó mentes legyen  .Majd  folyamatos keverés  közben beleöntjük  a levesbe .

felforraljuk  hogy jól  összeforrjon a habarással  .Megkóstoljuk  ha még kíván sót  besózzuk  és kész .

Üzletben kapható  sárgarépás levesgyönggyel  szoktam tálalni  .

Jó étvágyat  .

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*