Ez nagyon ízletes!
A fűszerek Toldi Fűszertermékekből:
A tejben megáztatott kenyeret vagy zsemlét húsdarálón a hagymával együtt ledarálom, fokhagymát összezúzom és összekeverem a darált hússal. Beleütök egy tojást, ízesítem só, bors, tört pirospaprika, petrezselyemmel, hozzáadom az apróra vágott medvehagymát is. Jól összedolgozom, összegyúrom. Gombócokat formálok és zsemlemorzsában forgatom, picit összelapítom. Forró zsírdékban közepes hőfokon mindkét oldalát megsütöm.
Köretként Sikli Timi jénais karfiol receptjét használtam fel. Egy karfiolt sós vízben kicsit rózsáira szedve megfőztem puhára, majd egy jénait kivajaztam és zsemlemorzsáztam, beletettem a leszűrt karfiolt, 1 dl tejfölt egy tojással összekevertem ízesítve só, bors, szerecsendióval (őrölt) aztán a karfiolt nyakon öntöttem vele. Előmelegített sütőben megsütöttem kb. 20 perc, aztán pici reszelt sajtot szórtam rá és 5 percig még rápirítottam. Együtt tálaltam a fasirttal.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.