Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Medvehagymás fasirt

felvitel dátuma: 2012-04-12 14:07:23       mai nézettség: 1       nézettség: 1931
részletes recept
Medvehagymás fasirt
Hozzávalók 4 személyre:
  • 50 dkg darált hús (nekem sertés)
  • 2 szelet kenyér vagy zsemle tejben mártva
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • petrezselyem (szárított)
  • medvehagyma levél apróra vágva fél csokor
  • 1 tojás
  • tört pirospaprika
  • zsemlemorzsa
  • sütéshez kókuszszír, vagy pálmazsír

A fűszerek Toldi Fűszertermékekből:

http://www.toldifuszerek.hu

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

A tejben megáztatott kenyeret vagy zsemlét húsdarálón a hagymával együtt ledarálomfokhagymát összezúzom és összekeveremdarált hússalBeleütök egy tojást, ízesítem , bors, tört pirospaprika, petrezselyemmel, hozzáadom az apróra vágott medvehagymát is. Jól összedolgozom, összegyúrom. Gombócokat formálok és zsemlemorzsában forgatom, picit összelapítomForró zsírdékban közepes hőfokon mindkét oldalát megsütöm.

Köretként Sikli Timi jénais karfiol receptjét használtam felEgy karfiolt sós vízben kicsit rózsáira szedve megfőztem puhára, majd egy jénait kivajaztam és zsemlemorzsáztam, beletettem a leszűrt karfiolt, 1 dl tejfölt egy tojással összekevertem ízesítve , borsszerecsendióval (őrölt) aztán a karfiolt nyakon öntöttem veleElőmelegített sütőben megsütöttem kb. 20 perc, aztán pici reszelt sajtot szórtam  és 5 percig még rápirítottamEgyütt tálaltam a fasirttal.

Szakács:


Film link: http://henimodernkonyhaja.blogspot.com

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Prantnerné Taba Katalin 2012 április 26

Ez nagyon ízletes!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*