50dkg burgonya
2 tojás
1 kvk só
1 kvk bors
2dkg vaj
medve hagyma
25dkg liszt
olaj a sütéshez
Elkészítés
Megfőzöm héjában a burgonyát ,mikor megfőtt megpucolom ,krumpli nyomón áttöröm
hozzáadom a tojást ,borsot ,sót a vajat , és a medvehagymát .
Jól gyúrható tésztát kapjak ,ha igényel még lisztet lehet bele tenni .
Majd lisztes kézzel kroketteket formázok . Az így elkészült kis formákat forró olajban arany barnára sütöm .
Tipp :Ha marad krumplipüré nehogy kidobjuk nem baj ha esetleg abban van tej vagy aki tejföllel készíti az sem .Ilyenkor egy picivel több lisztet igényel ,de isteni krokkett van belőle .
Tálalhatjuk babgulyáshoz ,sültekhez finom étel .
Medvehagymát ősszel az erdőkben betudjuk szerezni ,és aki ügyes télire lefagyasztja .Vagy zöldséges üzletben is kapható. Nagyon egészséges .
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.