Hozzávalók:
1 csokor medvehagyma
1 kisebb fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
2 dl főzőtejszín
1 leveskocka
1 kisebb krumpli
1 teáskanál étkezési keményítő /liszt/
só, bors
1-1 1/2 liter víz
Elkészítés:
A medvehagyma vastagabb szárát eltávolítom, megmosom és apróra vágom. Egy maréknyit félreteszek.
A hagymát megpucolom, apró kockára vágom és az olajjal kicsit megfuttatom. Hozzáadom a hámozott, megmosott, apró kockára vágott krumplit és a leveskockát majd fél liter víz hozzáadásával főzni kezdem. Amikor a krumpli már puha, hozzáadom a felaprított medvehagymát, egyet forralok rajta, majd bot mixerrel pépesítem. Felöntöm egy liter vízzel, sózom, borsozom, hozzáadom a felaprított fokhagymát és összeforralom. A tejszínt elkeverem a keményítővel /liszttel/ és a levest behabarom.
Tálalásnál a félretett, aprított medvehagymából teszek a leves tetejére, majd teszek bele kifli karikát és reszelt sajttal megszórom!
A levesbetétként használhatunk leves gyöngyöt, esetleg kenyérkockát is.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.