Egy maroknyi friss medvehagyma,só,bors,1db krumpli,5dkg vaj,1evkanál tejföl,1dl tej,kb 5dl víz.
Én krumplival sürítem,de készíthető 1 evkanál liszttel is,amit a megpárolt medvehagymára szórunk,kicsit átpároljuk vele és utánna engedjük fel a leírtak szerint.
Levesbetét:4főre,4db tojás
A medvehagymát megmosom,kicsit összevágom és a vajon megpárolom,majd felengedem kb 5dl vizzel,sózom,borsózom és hozzádarabolok 1db krumplit.Lassú tűzön 20 percig főzöm.Mikor a krumpli puha botmixerrel pürésítem és hozzáadok 1 dl tejet és 1 evkanál kikevert tejfölt.Fölforralom és beleütök személyenként 1db tojást ,vigyázva,hogy egybenmaradjanak.Tulajdonképpen bevert- tojást készítek bele. Nagyon kicsi hőfokon 5 percig fedő alatt csendesen főzöm,míg a tojások szépen megfőlnek benne.Ezzel tálalom és diszítésként a tetejére szórok egy kevés felaprított medvehagymát.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.