7 szál metisztított fehér spárga vagy elkészíthető zeller gumóból is ugyan úgy,akkor egy közepes zeller gumó kell hozzá és zeller levél.
1 ek.margarin,csipetnyi oregánó,bazsalikom,bors
1 tasak Knorr grízgombóc leves, vagy maradék húsleves
15 dkg egész paradicsom,
friss zellerlevél
Az olvasztott margarinon megpároljuk a kis kockákra vágott spárgát vagy zeller gumót,hozzáadjuk a fűszereket és kevés vízzel puhára pároljuk.
Hozzáadunk 1 l forró vízet és a tasak tartalmát. Forrástól számított 5 percig főzzük,hozzádobjuk a friss,kockákra vágott paradicsomot és még 5 percig lefedve állni hagyjuk.
Tálalás előtt megszórjuk finomra vágott zeller levéllel.
Én nem a Knorr levessel készítettem,hanem a tegnapi maradék húslevessel engedtem fel és külön kifőztem daragaluskát és úgy tálaltam.
Daragaluska:2 egész tojás fél dl olajjal felverni, só ,bors bele és kikeverni 6 lapos evőkanál darával.Kicsit folyósnak kell lennie.,10 perc állás után míg felforr a víz éppen jó állagot fog elérni a szaggatáshoz. Figyelem a darát nem szabad az összeállítás után már újra keverni,hanem azonnal szaggatni és ne lobogjon a víz.
Ez egy finom, könnyű és gyors leves.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.