Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 20 vasárnap Tivadar névnapja

Főoldal » Mediterrán spárga leves

felvitel dátuma: 2014-04-22 13:00:25       mai nézettség: 2       nézettség: 1837
részletes recept
Mediterrán spárga leves
Hozzávalók 4 személyre:

7 szál metisztított fehér spárga vagy elkészíthető zeller gumóból is ugyan úgy,akkor egy közepes zeller gumó kell hozzá és zeller levél.

1 ek.margarin,csipetnyi oregánó,bazsalikom,bors

1 tasak Knorr grízgombóc leves, vagy maradék húsleves

15 dkg egész paradicsom,

friss zellerlevél

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

Az olvasztott margarinon megpároljuk a kis kockákra vágott spárgát vagy zeller gumót,hozzáadjuk a fűszereket és kevés vízzel puhára pároljuk.

Hozzáadunk 1 l forró vízet és a tasak tartalmát. Forrástól számított 5 percig főzzük,hozzádobjuk a friss,kockákra vágott paradicsomot és még 5  percig lefedve állni hagyjuk.

Tálalás előtt megszórjuk finomra vágott zeller levéllel.

Én nem a Knorr levessel készítettem,hanem a tegnapi maradék húslevessel  engedtem fel és külön kifőztem daragaluskát és úgy tálaltam.

Daragaluska:2 egész tojás  fél dl olajjal felverni ,bors bele és kikeverni 6 lapos evőkanál darával.Kicsit folyósnak kell lennie.,10 perc állás után míg  felforr a víz éppen állagot fog elérni a szaggatáshoz. Figyelem a darát nem szabad az összeállítás után már újra keverni,hanem azonnal szaggatni és ne lobogjon a víz.

Ez egy finom, könnyű és gyors leves.

Szakács: Márta


Film link: http://www.receptlap.hu/edit_recept?edit=1&id=11872

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*