80 dkg sertésszelet
20 dkg gomba
1 db vöröshagyma
5 dkg mazsola
só, bors, fűszerkeverék ízlés szerint
liszt, tojás, morzsa a panírozáshoz
olaj a sütéshez
20 dkg rizs
20 dkg burgonya
friss zöldség a díszítéshez
A sertésszeleteket egyenlő szeletekre vágjuk, majd kiklopfoljuk, egy picit sózzuk.
A apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, rátesszük az apróra vágott megtisztított gombát és tovább dinszteljük, beletesszük a mazsolát, közben enyhén fűszerezzük.
A hússzeletek egyik felére töltjük a gombás tölteléket és a hússzelet másik felét ráhajtjuk, majd a szélét összetűzzük ( ez lehet hútű, vagy fogpiszkáló ) és egyenletesre nyomkodjuk.
Bepanírozzuk ( liszt, tojás, zsemlemorzsa ) és forró étolajban őzbarnára sütjük.
Puhára főzött rizst merőkanálba tömködjük, és óvatosan kipattintjuk ( így egy szép formás rizshalmaz képződik )
A megtisztított burgonyát vékony szeletekre vágjuk, majd forró étolajban megsütjük.
( a töltött hús és a burgonya sütését érdemes úgy időzíteni, hogy elkészülte után mielőbb elfogyasztásra kerüljön, mert frissen fogyasztva igazán finpom )
Tálaláskor friss zöldséggel díszítjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.