Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Mazsolával töltött gombás sertésszelet

felvitel dátuma: 2011-03-15 11:22:03       mai nézettség: 2       nézettség: 1901
részletes recept
Mazsolával töltött gombás sertésszelet
Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg sertésszelet
20 dkg gomba
1 db vöröshagyma
5 dkg mazsola
só, bors, fűszerkeverék ízlés szerint
liszt,  tojás, morzsa a panírozáshoz
olaj a sütéshez
20 dkg rizs
20 dkg burgonya
friss zöldség a díszítéshez

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 40 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

A sertésszeleteket egyenlő szeletekre vágjuk, majd kiklopfoljuk, egy picit sózzuk.
A apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, rátesszük az apróra vágott megtisztított gombát és tovább dinszteljük, beletesszük a mazsolát, közben enyhén fűszerezzük.
A hússzeletek egyik felére töltjük a gombás tölteléket és a hússzelet másik felét ráhajtjuk, majd a szélét összetűzzük ( ez lehet hútű, vagy fogpiszkáló ) és egyenletesre nyomkodjuk.
Bepanírozzuk ( liszt, tojás, zsemlemorzsa ) és forró étolajban őzbarnára sütjük.

Puhára főzött rizst merőkanálba tömködjük, és óvatosan kipattintjuk ( így egy szép formás rizshalmaz képződik )

A megtisztított burgonyát vékony szeletekre vágjuk, majd forró étolajban megsütjük.
( a töltött hús és a burgonya sütését érdemes úgy időzíteni, hogy elkészülte után mielőbb elfogyasztásra kerüljön, mert frissen fogyasztva igazán finpom )

Tálaláskor friss zöldséggel díszítjük.

Szakács: bildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*