45 dkg rétesliszt
12 dkg porcukor
2,5 dl tej
0,5 dl tej
3 db tojássárgája
13 dkg olvasztott vaj
2,5 dkg élesztő
csipetnyi só
10 dkg mazsola
1 db citromhéj
vaj a forma kikenéséhez
A 2,5 dl langyos tejben elkeverjük az élesztőt, meg 1 kávéskanál cukrot, és kelni hagyjuk.
Egy tálba langyos lisztet, egy kevés sót, porcukrot, reszelt citromhéjat, és beleöntjük az előzőleg langyos tejben elkevert tojássárgáját, és az olvasztott vajat, a megkelt élesztőt.
És az összeset jól kidolgozzuk.
Akkor jó a tészta ha nem ragad a tálhoz és a fakanálhoz.
Végül hozzáadjuk a megtisztított mazsolát.
Meleg helyre tesszük, és kelni hagyjuk.
A megkelt tésztát vajjal kikent kuglóf formába tesszük.
Még egy kicsit kelni hagyjuk, és előmelegített 180 C fokos sütőben megsütjük.
Tűpróbát végzünk, és ha nem ragad rá a massza, akkor készen vagyunk a sütéssel, majd kivesszük a sütőből, és hűlni hagyjuk, majd kiborítjuk a formából.
A kész kuglófot enyhén porcukorral meghintjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.