Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Mázas meggyes kalács

felvitel dátuma: 2013-11-13 08:21:05       mai nézettség: 1       nézettség: 1093
részletes recept
Mázas meggyes kalács
Hozzávalók 4 személyre:

Tésztához:

  • 45 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 60 g cukor
  • 1 mk.
  • 2 tojás
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 2 dkg élesztő

Töltelékhez:
      1 üveg meggybefőtt
       2 ek. cukor
       2 ek. vaníliás pudingpor

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:

Felfutattam az élesztőt a langyos tejben, majd a többi hozzávalóval bedagasztottam a tésztát. Kelesztőtálban hagytam duplájára kelni, ez kb. 1 óra volt. Addig elkészítettem a meggyes tölteléket
A meggylevét felforraltam, majd a pudingporral  besűrítettem.Cukorral ízesítettem. Végül beleforgattam a meggyszemeket. Hagytam kihülni.
A megkelt tésztát kiborítottam, ellapogattam, majd egy 28 cm átmérőjű kivajazott formába nyomkodtam. Hagytam ismét duplájára kelni, majd egy kanál belisztezett nyelével belenyomkodtam a vájatokat. Kiraktam a meggyel. Lekentem a tésztát egy felvert tojással, majd 180 fokon sütöttem kb. 30-35 percig. Félidőben letakartam egy fóliával a tetejét.
Miután kisült, a maradék meggyel kitöltöttem a vájatokat, rácson hagytam kihülni.10 dkg porcukrot annyi citromlével elkevertem, amitől kissé folyékony lett, majd a tészta tetejére csorgattam.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*