Nagyon szép lett, gondolom finom is lett.
* 300 g liszt
* 150 g étkezési keményítő
* 250-300 gramm porcukor
* 100 g vaj olvasztva, de nem melegen
* 250 g mascarpone
* 4 nagy tojás
* 1 - 1,5 dl tej
* 16 g sütőpor
* A csipet só
* egy citrom reszelt héja+ a leve
Egy tálban felütöm a tojásokat, hozzáadom a cukrot és addig keverem, míg a massza szép csillogó színt nem ad, (elolvad benne a cukor). Hozzáteszem a vajat, mascarponét a tejet és lassan adagolva hozzá a sütőporral és a keményítővel elegyített lisztet. Jól elkeverem. A formát kikenem margarinnal és beszórom liszttel. Beleöntöm, a tésztát 1x 2x finoman az edény alját az asztalhoz ütögetem, hogy a tészta egyenletesen terüljön el. Dobálhatunk bele apróra tördelt csokit vagy ízlésünk szerin amit gondolunk. Előmelegített sütőben 160 C°-on 40-50 percig sütöm, ekkor végzek egy tűpróbát (a tészta ne maradjon nyers!) ha már nem nyers, akkor emeltebb 180-190 C°-on még 10 percet sütöm. Kiveszem a sütőből, hagyom, egy kicsit hűlni majd kiborítom, és rácson teljesen kihűtöm. A fele tészta lehet kakaós is ekkor ehhez még egy ek. kakaót és még 1.75 ml folyékony édesítőszert teszek. Ezt ráöntöm a sárga tésztára villával lágyan belekeverek. Továbbiakban úgy járok el ahogy fentebb leírtam.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.