Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Maskarponés kuglóf

felvitel dátuma: 2012-01-05 18:40:23       mai nézettség: 1       nézettség: 753
részletes recept
Maskarponés kuglóf
Hozzávalók 6 személyre:

* 300 g liszt
* 150 g étkezési keményítő
* 250-300 gramm porcukor
* 100 g vaj olvasztva, de nem melegen
* 250 g mascarpone
* 4 nagy tojás
* 1 - 1,5 dl tej
* 16 g sütőpor
* A csipet só
* egy citrom reszelt héja+ a leve
 

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 60 perc

Elkészítés:

Egy tálban felütöm a tojásokat, hozzáadom a cukrot és addig keverem, míg a massza szép csillogó színt nem ad, (elolvad benne a cukor). Hozzáteszem a vajat, mascarponét a tejet és lassan adagolva hozzá a sütőporral és a keményítővel elegyített lisztet. Jól elkeverem. A formát kikenem margarinnal és beszórom liszttel. Beleöntöm, a tésztát 1x 2x finoman az edény alját az asztalhoz ütögetem, hogy a tészta egyenletesen terüljön el. Dobálhatunk bele apróra tördelt csokit vagy ízlésünk szerin amit gondolunk. Előmelegített sütőben 160 C°-on 40-50 percig sütöm, ekkor végzek egy tűpróbát (a tészta ne maradjon nyers!) ha már nem nyers, akkor  emeltebb 180-190 C°-on még 10 percet sütöm. Kiveszem a sütőből, hagyom, egy kicsit hűlni majd kiborítom, és rácson teljesen kihűtöm. A fele tészta lehet kakaós is ekkor ehhez még egy ek. kakaót és még 1.75 ml folyékony édesítőszert teszek. Ezt ráöntöm a sárga tésztára villával lágyan belekeverek. Továbbiakban úgy járok el ahogy fentebb leírtam.
 

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 magdimama 2012 január 5

Nagyon szép lett, gondolom finom is lett.

0/10 Ági 2012 január 13

Ha krémturóval készítjük, úgy olcsóbb és finom is.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*