500 gramm mascarpone
100 gramm cukor
2 doboz epres joghur
2x 250 ml tejszin
babapiskóta
1,5 csomag étkezési zselatin
2 tojás
40 g lisz
40 g cukor
2 tojásból piskótát sütök.
Tojásonként 20 gramm lisztből és 20 gramm cukorból szoktam készíteni a pískótát.
Sütőport nem használok mióta Farkas Vilmos piskóta alapreceptje szerint készítem a piskótáimat.
http://farkasvilmos.blogspot.hu/2011/03/piskota-alaprecept.html
A kihült piskótát visszarakom a tortaformába (26 cm-es kibélelem sütőpapírral, hogy könnyebben ki lehessen venni a tortát) és körberakom szorosan babapiskótával.
A mascarponét kikeverem a cukorral, ízesítem egy kis cirommal és hozzáadom a 250 ml felvert tejszint és a 100 ml vizben feloldott zselatint. Ez lesz az első réteg. Erre eperszemeket rakok majd a joghurt krém kerül rá.
A 2 doboz epres joghurtot - kb. 5 evőkanál cukorral - jól kikeverem, hozzáadom a 250 ml felvert tejszint és a 100 ml vizben feloldot zselatin másik felét. Ez a következő réteg.
A tetejét ismét kirakom eperszemekkel majd a fél csomag zselatin feloldom 150 ml vizben (málnaízű szörppel szinezem) és ráötöm az eperszemekre. Hűtőbe rakom és másnap felvert tejszihabbal díszitem. Addigra kicsit megpuhulnak a babapiskóták, nagyon jól lehetett szeletelni.
Ez egy hatalmas születésnapi torta volt. Szerintem a "hétköznapi tortaként" elég 250 gramm mascarponeból készíteni a mascarpones krémet.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.