Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Mascarpones-joghurtos epertorta

felvitel dátuma: 2012-06-28 16:33:45       mai nézettség: 1       nézettség: 5820
részletes recept
Mascarpones-joghurtos epertorta
Hozzávalók 1 személyre:

500 gramm mascarpone

100 gramm cukor

2 doboz epres joghur

2x 250 ml tejszin

babapiskóta

1,5 csomag étkezési zselatin

2 tojás

40 g lisz

40 g cukor

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

2 tojásból piskótát sütök.

Tojásonként 20 gramm lisztből és 20 gramm cukorból szoktam készíteni a pískótát.

Sütőport nem használok mióta Farkas Vilmos piskóta alapreceptje szerint készítem a piskótáimat

http://farkasvilmos.blogspot.hu/2011/03/piskota-alaprecept.html

A kihült piskótát visszarakom a tortaformába (26 cm-es kibélelem sütőpapírral, hogy könnyebben ki lehessen venni a tortát) és körberakom szorosan babapiskótával. 

A mascarponét kikeverem a cukorral, ízesítem egy kis cirommal és hozzáadom a 250 ml felvert tejszint és a 100 ml vizben feloldott zselatint. Ez lesz az első réteg. Erre eperszemeket rakok majd a joghurt krém kerül rá.

A 2 doboz  epres joghurtot - kb. 5 evőkanál cukorral  - jól kikeverem, hozzáadom a 250 ml felvert tejszint és a  100 ml vizben feloldot zselatin másik felét.  Ez a következő réteg.

A tetejét ismét kirakom eperszemekkel majd a fél csomag zselatin feloldom 150 ml vizben (málnaízű szörppel szinezem) és ráötöm az eperszemekre. Hűtőbe rakom és másnap felvert  tejszihabbal díszitem. Addigra kicsit megpuhulnak a babapiskóták, nagyon jól lehetett szeletelni. 

Ez egy hatalmas születésnapi torta volt. Szerintem a "hétköznapi tortaként" elég 250 gramm mascarponeból készíteni a mascarpones krémet. 

Szakács: rozalindaa


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*