Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Mascarponés-epres torony.

felvitel dátuma: 2011-05-10 13:06:00       mai nézettség: 1       nézettség: 2715
részletes recept
Mascarponés-epres torony.
Hozzávalók 2 személyre:
eper
1 cs leveles tészta
25 dk mascarpone
5 dl Hulala (növényi tejszín)
2 cs vaníliás cukor
porcukor
Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 10 perc

Elkészítés:
Olyan leveles tésztát vettem, melyet nyújtani kell. A nyújtólapot jól megszórni porcukorral és ráhelyezni a tésztát, melyet szintén porcukorral jól megszórni. Elkezdeni nyújtani és nyújtás közben többször porcukrozni mindkét felét. Kb. 2-3 mm-esre nyújtani, majd kör alakokat vágni belőle. (én egy kompótos tál méretűre vágtam)
Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd ráhelyezni a korongokat és előmelegített sütőben, közepes lángon szép pirosra sütni.
A sütőből kivéve, villával kicsit megszúrkodni a tészták közepét. Ettől a felpúposodott közepük kicsit beesik, így lesz helye a krémnek.
 
 
A mascarponét jól kikeverni az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral és a vaníliás cukorral.
A Hulalát kemény habbá verni, majd óvatosan a mascarponés krémhez keverni.
Az epreket jól megmosni, lecsepegtetni és félbe vágni.
 
 
Egy tányérra helyezni egy tésztakorongot, majd a közepén lévő mélyedést megtölteni a krémmel. Tetejét kirakni a félbevágott eperszemekkel. A tetejére ráhelyezni szintén egy tésztakorongot és megtölteni krémmel. Tetejére eperszemeket helyezni.
Rögtön fogyasztható, nagyon finom és nem lehet neki ellenállni.
Szakács: Gizi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*