Tetszik ez a rohanó világ a konyhában. :)
16,5 dkg liszt (10 púpos evőkanál)
16,5 dkg cukor (8 ek)
12,5 dkg tejföl ( 4 ek)
25 dkg mascarpone
2 vaníliás cukor
5 tojás
30 dkg gyümölcs (málna, áfonya, körte, nektarin stb.)
A tésztája egy kicsit a tejespitéhez hasonló, kívül egy enyhe pírt kell kapjon, így belül pudingosan krémszerű marad. A tetejére pedig bármilyen gyümölcsöt rakhatunk.
Szinte 10 perc alatt kikeverhető a tészta a többit már a sütő végzi.
A gyümölcsön kívül a hozzávalókat egy tálban összekeverem és egy kivajazott, lisztezett formába öntöm (nálam 29 cm-es gyümölcstorta forma).
Tetejére egyenletesen eloszlatom a gyümölcsöket és előmelegített 160 fokos sütőbe rakom.
Addig sütöm, míg a teteje enyhén pirosodni kezd (kb. 45-50 perc).
Nagyon kapós lett, mi még melegében elfogyasztottuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.