25 dkg gesztenyemassza
12,5 dkg mascarpone
3-3,5dl habtejszín
1 cs zselatinfix
másfél ek cukor
10-12 db babapiskóta
másfél dl langyos tej
1 ek rum
hidegre dermedő csokiszósz (elhagyható, de nem érdemes
dísz (fakultatív)
·Adjuk a langyos tejhez a rumot, forgassuk meg benne a babapiskótákat. Ha nagyon felszívná magát nyomkodjuk ki belőle a felesleges tejet.
Rakjuk ki piskótával egy 18-as tortaforma alját, öntsük rá a csokiszószt, tegyük hűtőbe.
A mascarponét keverjük el a cukorral, majd adjuk hozzá a gesztenyemasszát.
Verjük kemény habbá a tejszínt a zselatinfix-szel, majd óvatosan forgassuk hozzá a gesztenyés krémhez.
Simítsuk a krémet a tortaformába.
A tetejére öntsünk még a csokiszószból.
Tegyük hűtőbe egy éjszakára (de legalább pár órára).
Annyi változtatást csináltam ma, hogy darált keksz + olvasztott margarin keverékével raktam ki a tortaforma alját (piskóta nem volt itthon), és a csokiszósz helyett a főzés nélküli vaníliapudingot tettem rá. A tetejét csokireszelékkel szórtam meg.
Isteni finom édesség ! Jó étvágyat hozzá !
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.