Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Desszert / hideg recept ( tálaláskor ) » Mascarponés gesztenyekrémes torta

felvitel dátuma: 2011-10-29 20:11:07       mai nézettség: 1       nézettség: 1903
részletes recept
Mascarponés gesztenyekrémes torta
Hozzávalók 6 személyre:

25 dkg gesztenyemassza
12,5 dkg mascarpone
3-3,5dl habtejszín
1 cs zselatinfix
másfél ek cukor
10-12 db babapiskóta
másfél dl langyos tej
1 ek rum
hidegre dermedő csokiszósz (elhagyható, de nem érdemes ;)
dísz (fakultatív)
 

Előkészületi idő: 30 perc


Elkészítés:

 

·Adjuk a langyos tejhez a rumot, forgassuk meg benne a babapiskótákat. Ha nagyon felszívná magát nyomkodjuk ki belőle a felesleges tejet.
Rakjuk ki piskótával egy 18-as tortaforma alját, öntsük rá a csokiszószt, tegyük hűtőbe.
A mascarponét keverjük el a cukorral, majd adjuk hozzá a gesztenyemasszát.
Verjük kemény habbá a tejszínt a zselatinfix-szel, majd óvatosan forgassuk hozzá a gesztenyés krémhez.
Simítsuk a krémet a tortaformába.
A tetejére öntsünk még a csokiszószból.
Tegyük hűtőbe egy éjszakára (de legalább pár órára).

Annyi változtatást csináltam ma, hogy darált keksz + olvasztott margarin keverékével raktam ki a tortaforma alját (piskóta nem volt itthon), és a csokiszósz helyett a főzés nélküli vaníliapudingot tettem rá.  A tetejét csokireszelékkel szórtam meg. 

Isteni finom édesség ! Jó étvágyat hozzá !

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*