Fincsi lehet!
1 kg karfiol 10dkg 4dl tejföl,10dkg bacon vagy házi füstölt szalonna,2 evőkanál liszt,1 teéskanál pirospaprika,1 teáskanál bors,1 evőkanál ételízesítő, a tepsi kikenéséhez olaj zsemlemorzsa.Lehet bele tenni apróra vágott petrezselymet is én nem szoktam.Füszerezés:http://www.toldifuszer.hu
A karfiollt rózsáira szedjük,megmossuk lecsepegtettjük.Lehetőleg egyforma rózsákat használjunk akkor egyszerre sülnek meg:A tejfölben elkeverjük a füszereket pici sót is tehetünk bele.Beolajozzuk a tepsit megsórjuk zsemlemorzsával.Én rendszerint kihagyom.A nyers karfiol fejeket belemártom a tejfölös masszába szépen sorbarakom a jénaiba,a maradék masszát elosztom rajta betakarom a szalonnával,és puhára sütöm.Köretnek is fimom kicsit megváltoztattja a karfiol ízét.Magában is finom!Ha jénaiban kézsítem hideg sütőbe teszem ha tepsiben akkor előmeledítettben!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.