Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Desszert / hideg recept ( tálaláskor ) » Marlenka vajas krémmel

felvitel dátuma: 2012-05-26 07:06:52       mai nézettség: 2       nézettség: 5294
részletes recept
Marlenka vajas krémmel
Hozzávalók 1 személyre:

 

Mézes lapok:2 db tojás, 2 evőkanál méz, 5 dkg vaj, 2 evőkanál kakaó, 1 kiskáskanál szódabikarbóna, 20 dkg cukor, 40 dkg liszt.

Krém: 4 evőkanál liszt, 5 dl tej, 20 dkg porcukor, 25 dkg vaj; 1 dl rum.

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 120 perc

Elkészítés:

 

1.     A tojást, mézet, vajat és cukrot gőz fölött alaposan összedolgozzuk, majd a masszát kihűtjük. Amikor már langyos, hozzáadjuk a kakaót és a szódabikarbónát, majd belegyúrjuk a lisztetrugalmas tésztát kell nyernünk.

2.     A tésztát öt egyenlő részre osztjuk, majd egyenként tepsi nagyságú méretre nyújtjuk. Sütőpapírra téve tepsi hátán megsütjük a lapokat.

3.     Amíg a mézes lapok sülnek, elkészítjük a krémet: a lisztet csomómentesre kavarjuk a tejjel, sűrű alapkrémet főzünk belőle, majd kihűtjük. A vajat habosra kavarjuk a porcukorral, majd habverővel hozzádolgozzuk az alapkrémhez.

4.     A lapokat megspricceljük, vagy kenőtollal vékonyan lekenjük rummal, majd a krémmel megtöltjük a mézes-kakaós lapokat úgy, hogy a tetejére is jusson krém.

5.     A maradék krém felébe kevés kakaót kavarunk, majd a sütemény tetejére kanalazzuk felváltva a fehér krémmel. Végül villával szétkenjük a krémet a sütemény tetején úgy, hogy minta rajzolódjon ki rajta.

6.     Csak azután szeleteljük miután a mézes lapok megpuhultak.

Szakács: Alíz


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 izsu 2012 május 26

Nagyon egyszerű, olcsó, kiadós és finom süti, a család új kedvence lett.

0/10 Prantnerné Taba Katalin 2012 május 26

Nagyon szép!Gratulálok!

0/10 Alíz 2012 május 26

Izsu: Valóban kiadós és finom süti, egyszerűnek viszont nem mondanám. :)) Legalábbis számomra nem egyszerű, mert nem igazán vagyok barátságban a mézeslap nyújtásával. :)))) Katalin: Köszönöm az elismerést!

0/10 ibolya 2012 május 26

Én úgy tudom, hogy az igazi marlenkába sűrített tej kell.

0/10 Alíz 2012 május 26

Ibolya: Jól tudod, az igazi marlenka sűrített tejjel készül valóban. Csakhogy nem volt az egész városban sűrített tej, a tejsűrítés hosszadalmas folyamat, idő nem volt, improvizálni kellett. Ezért is írtam a címbe: marlenka vajas krémmel. :)

0/10 Dalianisz Hajdula 2012 május 26

Na már végre valahára, egyszerűbben elkészíthető igazán finom Marlenkát hozott valaki! Köszi!

0/10 Alíz 2012 május 26

Szívesen! Azért egyszer, amikor sok időm lesz, kipróbálom a sűrített tejes eredeti változatot is. :)

0/10 ibolya 2012 május 27

Én is kifogom próbálni, mert nagyon jól néz ki és biztos hogy finom is. Valóban olvastam én is, hogy a sűrített tejjel sokkal tovább tart elkészíteni. Gratulálok!

0/10 dreaming58 2013 december 16

Bocsi, de bztos, hogy egy személyre szól a "hozzávalók"? Egy személynek a 40 dkg liszt picit soknak tűnik :) Egyébként ki fogom próbálni, mert a 4 éves unokám meg van "veszve" a bolti Marlenka golyóért :)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*