Nagyon egyszerű, olcsó, kiadós és finom süti, a család új kedvence lett.
Mézes lapok:2 db tojás, 2 evőkanál méz, 5 dkg vaj, 2 evőkanál kakaó, 1 kiskáskanál szódabikarbóna, 20 dkg cukor, 40 dkg liszt.
Krém: 4 evőkanál liszt, 5 dl tej, 20 dkg porcukor, 25 dkg vaj; 1 dl rum.
1. A tojást, mézet, vajat és cukrot gőz fölött alaposan összedolgozzuk, majd a masszát kihűtjük. Amikor már langyos, hozzáadjuk a kakaót és a szódabikarbónát, majd belegyúrjuk a lisztet – rugalmas tésztát kell nyernünk.
2. A tésztát öt egyenlő részre osztjuk, majd egyenként tepsi nagyságú méretre nyújtjuk. Sütőpapírra téve tepsi hátán megsütjük a lapokat.
3. Amíg a mézes lapok sülnek, elkészítjük a krémet: a lisztet csomómentesre kavarjuk a tejjel, sűrű alapkrémet főzünk belőle, majd kihűtjük. A vajat habosra kavarjuk a porcukorral, majd habverővel hozzádolgozzuk az alapkrémhez.
4. A lapokat megspricceljük, vagy kenőtollal vékonyan lekenjük rummal, majd a krémmel megtöltjük a mézes-kakaós lapokat úgy, hogy a tetejére is jusson krém.
5. A maradék krém felébe kevés kakaót kavarunk, majd a sütemény tetejére kanalazzuk felváltva a fehér krémmel. Végül villával szétkenjük a krémet a sütemény tetején úgy, hogy minta rajzolódjon ki rajta.
6. Csak azután szeleteljük miután a mézes lapok megpuhultak.
Nagyon egyszerű, olcsó, kiadós és finom süti, a család új kedvence lett.
Nagyon szép!Gratulálok!
Izsu: Valóban kiadós és finom süti, egyszerűnek viszont nem mondanám. :)) Legalábbis számomra nem egyszerű, mert nem igazán vagyok barátságban a mézeslap nyújtásával. :)))) Katalin: Köszönöm az elismerést!
Én úgy tudom, hogy az igazi marlenkába sűrített tej kell.
Ibolya: Jól tudod, az igazi marlenka sűrített tejjel készül valóban. Csakhogy nem volt az egész városban sűrített tej, a tejsűrítés hosszadalmas folyamat, idő nem volt, improvizálni kellett. Ezért is írtam a címbe: marlenka vajas krémmel. :)
Na már végre valahára, egyszerűbben elkészíthető igazán finom Marlenkát hozott valaki! Köszi!
Szívesen! Azért egyszer, amikor sok időm lesz, kipróbálom a sűrített tejes eredeti változatot is. :)
Én is kifogom próbálni, mert nagyon jól néz ki és biztos hogy finom is. Valóban olvastam én is, hogy a sűrített tejjel sokkal tovább tart elkészíteni. Gratulálok!
Bocsi, de bztos, hogy egy személyre szól a "hozzávalók"? Egy személynek a 40 dkg liszt picit soknak tűnik :) Egyébként ki fogom próbálni, mert a 4 éves unokám meg van "veszve" a bolti Marlenka golyóért :)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.