Nagyon szép lett, ügyes vagy Pannikám.
A tésztához:
60 dg simaliszt
15 dg porcukor
10 dg disznózsír
2 egész tojás
5 e.k. méz
2 e.k. tejfol
1,5 kiskanál szódabikarbóna
1 kiskanál mézestészta fuszerkeverék
A krémhez:
1 egész vaj
2 doboz karamellizált surített édesített tej
2 zacskó piskótatallér /nagy zacskók a Lidlbol/
eperlekvár
csokibevonó
2 e.k. olaj
díszítéshez eper, fehércsoki, csokidara......
A lapokat egyenként kisutjuk, én sutopapíron nyújtottam oket, tíz perc alatt megsultek 180 fokon. A lapok 22x22 cm-sek voltak. Amíg hulnek, kikeverjul a krémet:
két konzervosdoboz édesített suritett tejet - amit elozo nap három órán keresztul lassu tuzon megfoztunk és kihutottunk - habosra keverunk egy egész vajjal.
Az elso lapra krémet kentem, majd kiraktam piskótatallérral. Megkentem a kovetkezo lapot és ráborítottam, hogy felulrol is érje a krém a piskótát. Ezt megismételtem, majd a kozépso lapot eperlekvárral megkentem. Utána még két réteg piskótás lap jott, majd a tetejét is átkentem lekvárral. Csokimázzal leontottem majd eperrel díszítettem. Nem szabad hutoben puhítani, mert nem szívja magába a tészta és a piskóta a finom krémet. Csak a konyhában hagytam éjjelre, jó lett.
Leírni talán tovább tart mint elkészíteni. Használtam már kész mézeslapokat is, de ezt most otthon sutottem.
Hagytam helyet a fázisképnek, szombaton, ha felszeljuk, majd megmutatom, milyen lett belulrol.
A krémbe tehetunk darált diót, szoktam, de most nem volt itthon.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.