Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 16 szerda Csongor névnapja

Főoldal » Marlenka

felvitel dátuma: 2013-10-06 16:41:50       mai nézettség: 1       nézettség: 1541
részletes recept
Marlenka
Hozzávalók 4 személyre:
Tészta:
700 g liszt
300 g cukor
125 g vaj
3 evőkanál kakaó (nem cukrozott)
3 evőkanál méz
1 evőkanál szódabikarbóna
2 db tojás
1 kiskanál ecet

Krém:
1 nagy konzerv sűrített tej kb. 400 g
2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl tej
250 g vaj (szigorúan vaj nem margarin)
kakaópor a tetejére
Előkészületi idő: 5 perc

Sütési idő: 36 perc

Főzési idő: 70 perc
Elkészítés:
A sűrített tejet dobozostól forrásban lévő vízbe rakjuk 1 órára, hogy sűrűsödjön. A tésztához való mézet és vajat felolvasztjuk, összedolgozzuk és gyúrjuk az összes tésztához való alapanyagot, majda gombócot 6 egyenlő részre osztjuk (én csak 5 lapot sütöttem belőle). Kinyújtjuk majd sütőpapírra rakjuk és a tepsi hátulján egyesével 6-6 perc alatt előmelegített sütőben megsütjük. A krémhez elkészítjük a pudingot (a tasak hátulján található leírás szerint) 6 dl tej felhasználásával. A kihűtött sűrített tejet a pudingot és a vajat géppel összekeverjük. Fogjuk meg az első megsült lapot, megkenjük majd rárakjuk a következőt és így tovább. A tetejét is megkenjük, majd rászitáljuk a kakaóport. Lefedve 1-2 napra állni hagyjuk hogy jól összepuhuljon.

Sütési hőfok: 175 °C - légkeverés.
Szakács: Barbus


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*