10 tojás
10 ek kristálycukor
1 vanília cukor
100 gr étcsokoládé
2 ek kakaópor
250 gr vaj
Babapiskóta vagy petit keksz
Langyos tej
A tojásokat külön választom,majd a tojássárgákat a 8 ek cukorral,vanília cukorral,kakaóval és az étcsokoládéval vízgőz felett összefőzőm kb 5 percig.Félreteszem hűlni.Egy közepes tortaformát ,langyos tejbe mártott babapiskótával kibéleltem-oldalát is,de az oldalán levő piskótákat nem kell tejbe mártani.A kihűlt csokoládékrémbe beledarabolom a szobahőmérsékletű vajat,majd kézi mixszerrel jól összedolgozom.A tojásfehérjéket a 2 ek cukorral kemény habbá verem,majd apránként belekeverem a csokoládékrémbe.A krémet a tortaformába öntöm a babpiskótás alapra.A tortát 1 éjszakára betettem a fagyasztóba.Másnap tejszínhabbal és eperrel díszítettem.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.