800 gr marhacomb, vagy lapocka
100 gr jó húsos füstölt szalonna
50 gr vaj
5 evőkanál olaj
só
örölt feketebors
1, 5 dc víz
A kapormártáshoz:
Egy nagy csokor kapor
50 gr vaj
3 evőkanál rétesliszt
5 dc 10 % - os főzőtejszín
2 dc 30 % - os tejszín
1 dc víz
só
A hártyáktól megtisztított húst megmosom, és egy száraz konyharuhával szárazra törölgetem. Egy éles hosszú késsel lyukakat szúrok bele, és megspékelem a füstölt szalonna szeletekkel, megsózom, megborsozom, és puha vajjal jól bedörzsölöm. Mélyebb serpenyőben előre felforrósított olajon hirtelen minden oldaláról megsütöm, ez által a finom íze a húsnak a belsejében marad a sütés után is.Aztán a serpenyőbe öntök 1, 5 dc vizet, letakarom a fedelével, előmelegített sütőbe tolom, és 180 fokon sütöm 1, 5 órát. Amíg a hús sül, elkészítem a kapormártást.
A kaprot apróra vágom, az olvasztott vajon egy pár percig megpárolom. A tejszíneket a liszttel összeturmixolom, és állandó kevergetés mellett a kaporra öntöm. Megsózom ízlés szerint. Szintén állandó kevergetés mellett főzöm egy keveset, úgy 5 percet, ha sűrű, öntök hozzá vizet.
A húst csak a tálalás előtt szeletelem fel, nehogy kiszáradjon.
Ez az étel a knédlivel a legfinomabb. Kívánok hozzá jó étvágyat mindenkinek.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.