Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Marhasült kapormártással és knédlivel

felvitel dátuma: 2011-06-25 20:33:09       mai nézettség: 3       nézettség: 3556
részletes recept
Marhasült kapormártással és knédlivel
Hozzávalók 4 személyre:

800 gr marhacomb, vagy lapocka
100 gr  jó húsos füstölt szalonna
50 gr vaj
5 evőkanál olaj

örölt feketebors
1, 5 dc víz

A kapormártáshoz:
Egy nagy csokor kapor
50 gr vaj
3 evőkanál rétesliszt
5 dc 10 % - os főzőtejszín
2 dc 30 % - os tejszín
1 dc víz

 

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 90 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

A hártyáktól megtisztított húst megmosom, és egy száraz konyharuhával szárazra törölgetem. Egy éles hosszú késsel lyukakat szúrok bele, és megspékelem  a füstölt szalonna szeletekkel, megsózom, megborsozom, és puha vajjal jól bedörzsölöm. Mélyebb serpenyőben  előre felforrósított olajon hirtelen minden oldaláról megsütöm, ez által a finom íze a húsnak a belsejében marad a sütés után is.Aztán a serpenyőbe öntök 1, 5 dc vizet, letakarom a fedelével, előmelegített sütőbe tolom, és 180 fokon sütöm 1, 5 órát. Amíg a hús sül, elkészítem a kapormártást.
A kaprot apróra vágom, az olvasztott vajon egy pár percig megpárolom. A tejszíneket a liszttel összeturmixolom, és állandó kevergetés mellett a kaporra öntöm. Megsózom ízlés szerint. Szintén állandó kevergetés mellett főzöm egy keveset, úgy 5 percet, ha sűrű, öntök hozzá vizet.
A húst csak a tálalás előtt szeletelem fel, nehogy kiszáradjon.
Ez az étel a knédlivel a legfinomabb. Kívánok hozzá jó étvágyat mindenkinek.

Szakács: Rozi


Film link: http://www.facebook.com/l/4c3b4vv_dbVTVCIiXxFsDQKnDKg/somorcik.sz.rozalia@gmail.com

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*