Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Marhahúsos Palócleves

felvitel dátuma: 2016-10-13 14:25:54       mai nézettség: 1       nézettség: 782
részletes recept
Marhahúsos Palócleves
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók:

1ek zsír,2dl tejföl, 2 db sárgarépa, 1 db petrezselyemgyökér, 1 db vöröshagyma,30 dkg zöldbab, 1 db babérlevél, 4 gerezd fokhagyma, 2 db burgonya, 50 dkg sertéshús, 1 ek lisztcsipet őrölt kömény, 1 tk fűszerpaprika, , bors, 1 marha húsleveskocka, ízlés szerint.

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 70 perc

Elkészítés:

Elkészítés

Elkészítés: 50 dkg marhalábszárat vagy –lapocka, megmosunk és kockára vágunk. 1 nagy fej vöröshagymát felaprítunk, és 0,5 dl felforrósított olaj és 1 evőkanál zsír keverékén megpirítjuk, majd levesszük a tűzről, belekeverjük a húst és 1 kiskanál pirospaprikát. Visszatesszük, lepirítjuk és fűszerezzük ( 2 babérlevél, fél-fél kiskanál köménymag és őrölt bors, 2 csapott kiskanál és 2 gerezd zúzott fokhagyma.)

Ezután felöntjük 2 dl vízzel, és pároljuk lassú tűzön 40-50 percig. Majd hozzáteszünk még 2,5 liter vizet, 30 dkg zöldbabot (15-15 dkg sárga- és
zöldhüvelyű is lehet, előfőzött, fagyasztott ) és 30 dkg apró kockákra vágott burgonyát.

Mikor megfőtt a zöldbab és a burgonya, elkészítjük a habarást. 1 nagy pohár tejfölt elkeverünk 2 evőkanál liszttel, felengedjük egy kevés levessel, simára keverjük, és ezt öntjük a leveshez, szűrőn keresztül. Még 3-4 percig forraljuk, majd tálaljuk.

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*