Hozzávalók:
1ek zsír,2dl tejföl, 2 db sárgarépa, 1 db petrezselyemgyökér, 1 db vöröshagyma,30 dkg zöldbab, 1 db babérlevél, 4 gerezd fokhagyma, 2 db burgonya, 50 dkg sertéshús, 1 ek liszt, csipet őrölt kömény, 1 tk fűszerpaprika, só, bors, 1 marha húsleveskocka, ízlés szerint.
Elkészítés
Elkészítés: 50 dkg marhalábszárat vagy –lapocka, megmosunk és kockára vágunk. 1 nagy fej vöröshagymát felaprítunk, és 0,5 dl felforrósított olaj és 1 evőkanál zsír keverékén megpirítjuk, majd levesszük a tűzről, belekeverjük a húst és 1 kiskanál pirospaprikát. Visszatesszük, lepirítjuk és fűszerezzük ( 2 babérlevél, fél-fél kiskanál köménymag és őrölt bors, 2 csapott kiskanál só és 2 gerezd zúzott fokhagyma.)
Ezután felöntjük 2 dl vízzel, és pároljuk lassú tűzön 40-50 percig. Majd hozzáteszünk még 2,5 liter vizet, 30 dkg zöldbabot (15-15 dkg sárga- és
zöldhüvelyű is lehet, előfőzött, fagyasztott ) és 30 dkg apró kockákra vágott burgonyát.
Mikor megfőtt a zöldbab és a burgonya, elkészítjük a habarást. 1 nagy pohár tejfölt elkeverünk 2 evőkanál liszttel, felengedjük egy kevés levessel, simára keverjük, és ezt öntjük a leveshez, szűrőn keresztül. Még 3-4 percig forraljuk, majd tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.