Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Leves / meleg recept ( tálaláskor ) » Marhahúsleves!

felvitel dátuma: 2013-02-16 16:27:37       mai nézettség: 1       nézettség: 1112
részletes recept
Marhahúsleves!
Hozzávalók 4 személyre:

 

- 40 dkg ritka csont
- 60dkg marha hús
- 4 db  sárgarépa
- 2 db petrezselyemgyökér
- 1  db hagyma
-  fél zellergyökér
- 1db paprika
- 1 db paradicsom
- 1 szelet karalábé
 -2 db krumpli
- petrezselyem és zeller zöldje
-10 szem bors
-
ételizesitő
Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:

 

A húst és a csontot,   4 l hideg vízben felteszem főni lassú tüzön épp csak forrjon. A  habot  a tetejéről szűrővel leszedegetem. Mikor már nem habzik, beállítom  úgy a tüzet, hogy a leves épp csak gyöngyözzön. Fedőt nem teszek , végig fedő nélkül főzöm.
Beleteszem a hozzávalókat és kb 1 órát főzöm(mig a hús megfő) Kikapcsolom a tüzet kiszedem a húst és a zöldségeket a levest még hagyom egy kicsit hogy ülepedjen és azután leszüröm .
A levestésztát külön kifőzöm vizben.
A főtt zöldségekkel tésztával és a főtthússal tálalom,
Tetejére friss petrzselyemzöldet szórok.
Szakács: Éva


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*