Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Marha tokány Budapest módra

felvitel dátuma: 2015-02-08 18:17:29       mai nézettség: 3       nézettség: 2234
részletes recept
Marha tokány Budapest módra
Hozzávalók 8 személyre:
1,5 kg marhahús
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek zsír
0,5 dl konyak
1 dl száraz vörösbor
1 tk kakukkfű
1 tk borsikafű
30 dkg kacsamáj
50 dkg gomba
30 dkg zöldborsó
őrölt bors
petrezselyem zöld
Előkészületi idő: 25 perc


Főzési idő: 50 perc
Elkészítés:
Kuktában megdinsztelem a zsíron a félfőre vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát
A húst (lapocka, comb vagy nyak) csíkokra vágom.
Ráteszem a hagymára, megszórom borssal, borsikafűvel, kakukkfűvel ráöntöm a konyakot és nagy lángon, fehéredésig pirítom
A konyaktól a hús nem fog szétfőni, hanem egyben marad
Ezt követően sózom, ráöntöm a bort és lecsukom a kukta fedelét
A fütyüléstől számított, 40 percig főzöm, ha eltelt az idő, kinyitom a kuktát.
A gombát és a májat nagyobb darabokra aprítom és a zöldborsóval együtt a húshoz adom
Óvatosan elkeverem, hogy a húst ne törjem, ha szükséges sózom és fűszerezem, majd újból lezárom a kuktát
Fütyüléstől számított 10 percig főzöm.
Tálaláskor finomra vágott petrezselyem zölddel meghintem.
Szakács: LigetiK


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*