1/2 l langyos víz
1 tk cukor
3 tk só
1 ek olaj
80 dkg sima liszt
1,5 csomag por élesztő
5 ek krumplipehely
1. Mindent beleteszek a gépbe,alulra kerülnek a folyadékok. A folyadékba a só és a liszt tetejére a cukor. A gép 20 percig dagaszt, majd kelesztőtálba teszem a tésztát és 30 percig kelesztem.
2. Gyengén lisztezett felületen átgyúrom, megformázom és sütőpapírral bélelt kacsasütő jénaiba teszem, és duplájára kelesztem.
3. A sütőt előmelegítem 230 C°-a, a jénai fedelét belülről bespriccelem jól vízzel, a kenyeret 3 - rom helyen bevágom. Fedővel együtt 50 percig és még fedő nélkül 10 percig azaz a szép szín eléréséig sütöm.
4. Rácsra teszem kihűlni, és 3 x 4x lespriccelem vízzel. (virágpermetezővel)
5. Kicserepesedik a kenyér és közben jól elbeszélgetünk. (ropogva hűl a kenyér).
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.