Kalács tészta:0,5 liter tej,1 kg liszt,1 tojás,fél rama margarin,csipet só,ízlés szerint cukor,élesztő.
Töltelék:kakaópor,cukor,fél üveg meggy befőtt,10dkg marcipán.
Nem szoktam recepteket írni...de megpróbálom:)
A hozzávalókból a szokásos módón kelt tésztát készítünk,reszelhetünk bele citromhéjat is,attól még finomabb,sajnos nekem most nem volt itthon.
Amikor a tészta meg kelt,egyszerűen kinyújtottam mint a diós-mákos bejglinek valót,megszórtam cukrozott kakaóporral,a közepébe bele reszeltem a 10deka marcipánt,és a szélébe raktam egymás mellé 2sor kimagozozz meggy befőtet,és így a meggyes széléről kezdtem el feltekerni!Ebből az adag tésztából szerintem lehet akár 2-3rudat is csinálni,ezt pontosan nem tudom leírni,mert én sok tésztát gyúrtam,ezt a rudat csak kisérlet képpen tölttötem meg így,de ISTENI FINOM LETT!!!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.