Keksz masszához:
30 deka darált keksz,
20 deka porcukor,
2 evőkanálnyi kakaópor,
1 friss főtt kávé
Piskota tésztához:
6 tojás sárgája+6 evőkanálnyi hideg víz
6 tojásfehérje+6 evőkanálnyi hideg víz
20 dkg por cukor
30 deka liszt
1 teáskanálnyi szódabirkabóna
Pundighoz:
1 csomag vaniliapundig
450 ml tej
pici cukor
Se lágy, se kemény masszává dolgozzunk el 30 dkg darált kekszet, 20 dkg porcukrot, 2 evőkanál kakaóport, és egy kicsi frissen főtt kávét. A massza állaga kb. olyan legyen, mintha gyurma lenne. Folpack fóliából tépünk két darabot, leterítjük az asztalra. Ezekre a fóliákra kétfelé osztva rásimítjuk a keksz masszát. A méretük kb. 30x20 cm legyen. A massza tetejét kenjük be lekvárral. Ne legyen vastag a lekvár réteg ! Ezután 4,5 dl tejjel vaníliás pudingot főzünk. Kihűlés után a pudingot rákenjük a két darab keksz masszánkra, és feltekerjük. A fólia csak segítségnek kell, azt nem tekerjük bele a keksz belsejébe ! Az így kapott két tekercset tegyük be a hűtőszekrénybe. Vigyázzunk, hogy feltekeredve maradjon, ne veszítse el az alakját. Ezután normál vizes piskóta masszát keverünk. Béleljük ki a tepsinket sütőpapírral ! Erre öntsük a piskótatésztánk felét. Ekkor vegyük elő a hűtőből a két keksztekercsünket , óvatosan vegyük le róluk a folpack fóliát. Ezután fektessük bele a piskótamasszába a tekercseket. Majd a maradék piskótamasszát egyenletesen csorgassuk rá a tekercsekre. Ha véletlenül maradt a pudingból, akkor szórjunk bele egy kis kakaóport, hogy elszínezze a pudingot, és locsoljuk a piskóta tetejére, így tarkává tesszük a piskótánk tetejét. 170 fokon 25-30 percig süssük.Szükséges tűpróba
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.