maradék főtt hús
maradék kirántott hús
maradék csibehús a pörköltből
1 ek főtt burgonya
só, bors
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
A panírozáshoz:
zsemlemorzsa
Ledaráljuk a maradék húsokat a húsdarálón, majd a vöröshagymát is átnyomjuk rajta. A darált húshoz adjuk a lereszelt fokhagymát, a sót, a borsot, a burgonyát is. Ha nem állna össze a massza, egy nyers tojást is rakhatunk bele. Egy másik tálba öntjük a zsemlemorzsát, a masszából csipünk egy darabot, golyóvá formáljuk és meghempergetjük a zsemlemorzsában. Kezünkkel vagy egy sütőlapát segítségével akár húspogácsákat is süthetünk belőle. Egy serpenyőben bő olajat hevitünk, majd a forró olajban kisütjük mindkét oldalukat. Bármilyen köret jól illik hozzá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.